Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek tartalomjegyzék


1. BEVEZETÉS


Az alábbi részletezett Általános Vásárlási Feltételek (a továbbiakban Általános Feltételek) kizárólag az egymással kölcsönös szerződésben álló felekre vonatkoznak. Egyrészről a http://pankaszutyo.hu , a továbbiakban a Panka szütyő honlap használóira, (a továbbiakban "Vevő"-ként szerepel), másrészről a Panka szütyő kézműves oldal , Nagyréde, 3214, Szabadság út 22 cím alatti székhelyen. Kizárólag az itt említett Általános Feltételek érvényesek és minden más feltétel helyébe lépnek, kivéve kivételes előzetesen bejelentett, vagy írott módosítás esetén. Az Eladónak jogában áll esetenként az alábbi Általános Feltételeket módosítani, így minden vásárlás előtt újra el kell olvasni a Panka szütyő honlap általános feltételeit. Ezek a módosítások az Interneten való megjelenés pillanatától érvényesek és nem alkalmazhatóak a korábban megkötött szerződésekre. A honlapon leadott minden rendelésre a leadásának dátumán érvényben lévő Általános Feltételek érvényesek. Érvényesített rendelés esetén a Vevő az itt elolvasott feltételeket feltétel nélkül elfogadja. A honlap használatakor a Vevő beleegyezik, hogy elfogadja és betartja az itt felsorolt Általános Feltételeket éppúgy, mint a felhasználói szabályzatot. Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

2. A RENDELÉS (VÁSÁRLÁS) MENETE2.1. Regisztráció és bejelentkezés

A Vevő a pankaszutyo.hu oldalt választékát regisztráció és bejelentkezés nélkül is böngészheti.
Rendelés esetén a megadott elérhetőségeken lehet a rendelésre való igényt jelezni egyedi igény alapján, vagy az „Eladó termékek” fülön található termékekre vonatkozólag. 

2.2. A termékek kiválasztása

Az „eladó termékek” fülön találhatóak azok a darabok, melyek eladók. 
A termékhez tartozik egy hosszabb leírás ( klikk ide a bővebb infórmációkért - részre kell klikkelni.) 
Az „Eladó termékek „ fülön a Vevő az összes szükséges információt megtalálja a termékről (cikkszám, szöveges leírás., ár ).
A feltüntetett ár bruttó ár, azaz az ÁFA-t tartalmazza. Akciós termék esetén feltüntetésre kerül az eredeti és az akciós ár is.
A képre kattintva kinagyíthatja a termékhez kapcsolódó képet.
A megadott E-mai címre írhat levelet, melyben Rendelés szükséges megadni a cikkszámot, és cikknevet egyaránt. 

2.3. A megrendelés véglegesítése

A személyes kapcsolat felvétele után válaszlevélben egyeztettem a még felmerülő kérdéseket, és ha minden részlet megvan, visszaigazolom a rendelést E-mai-ben . 
Az eladó termékeket Magyarországon területén belül postai úton vagy személyes átvétellel lehet megkapni. 
A termék árát banki átutalással lehet fizetni, vagy személyes átvételnél kézpénzben. A termékhez nyugtát vagy számlát választhat a vevő. Ha a terméket megrendeli, és a postai továbbítást választja az árhoz az érvényes postai díjszabás ára még hozzá számolódik. 
Ha a termék kifizetése megtörtént ( banki átutalás vagy kézpénzes fizetés ) A termék továbbításra kerül a választott módon ( posta vagy személyes átvétel ) .
 
 

3. RENDELÉS/RENDELÉS ÉRVÉNYES LEMONDÁSA3.1 Rendelés érvényes módosítása és/vagy lemondása:

Amennyiben a Vevő a rendelését módosítani és/vagy lemondani szeretné, E-mailben jelezheti panka.szutyo/kukac/gmail.com email címen teheti meg. 

4. TERMÉKINFORMÁCIÓAz Eladó mindent megtesz a termékek alapvető tulajdonságainak minél hitelesebb feltüntetése érdekében. Ennek módja a termék paramétereinek a valóságnak megfelelő leírása illetve a termékről készült fényképek, melyek publikálása a technikai korlátoknak megfelelően és a legmegfelelőbb piaci standardok tiszteletben tartásával történik.

5. ÁRAKA honlapon megadott eladási árak Forintban értendők és tartalmazzák az általános forgalmi adót.
Az Eladó az árváltoztatás jogát fenntartja, rendeléskor azt az árat vesszük figyelembe, amely a rendelés pillanatában a Honlapon szerepel.

6. RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSAzon termékek rendelhetők, melyek az „eladó termékek „ fülön megtalálhatóak, vagy egyedi igény és pontos paraméterek alapján meg lettek adva az eladó számára. 
 


7. SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI MÓDOKAz eladó termékeket Magyarország területén belül postai úton vagy személyes átvétellel lehet megkapni.
Termékét arra a címre szállítjuk, melyet rendeléskor megadott.

7.1. Az Eladó két féle fizetési módot kínál:

7.1.1 . Előreutalás (Banki átutalásos fizetés)

Amennyiben a Vevő ezt a fizetési módot választja, úgy a rendelés leadásától számított 8 munkanapon belül van lehetősége a tranzakció elindítására, ellenkező esetben a 9. munkanapon a rendelés lemondottnak minősül és törlésre kerül, erről e-mailt küldünk.

7.1.2. Személyes átvétel

A személyes átvételi személyesen megbeszélt helyen ( kizárólag Gyöngyösön, irányítószám : 3200 ) és időben lehetséges. 
Egyeztetés telefonon: +36-30-871-26-29

7.1.3 Előreutalás

Egy rendelés akkor számít kifizetettnek, amikor a rendelés ellenértéke beérkezett számlánkra.
A Vevő a rendelését követően Internet Bankon keresztül vagy számlavezető bankjánál helyben átutalja a rendelt termék(ek) árát + a szállítási díjat,a Budapest Banknál vezetett bankszámlaszámára: 10103551-08162600-01001009 Minden megrendelést 48 órán belül (munkanapokon) visszaigazolunk és értesítünk annak elérhetőségéről. A kiszállítási idő a szállítási módtól függően változik, mely 2-10 munkanap is lehet.
Az Eladó mindent megtesz annak érdekében, hogy a honlapon feltüntetett szállítási határidőket betartsa.

Ha a kézhez vett áru nem egyezne meg a megrendelt termékkel, akkor - az alkalmazott, érvényben lévő garanciákra vonatkozó bárminemű következmény nélkül - azt tanácsoljuk, hogy ezt a lehető leghamarabb telefonon és e-mailben is jelezze nekünk.
A termék visszaküldését csak akkor fogadjuk el, ha eredeti állapotban, megfelelő csomagolásban küldi vissza. Jogos visszaküldés esetén a Vevő választhat a termék megjavítása vagy kicserélése között. A megrendelt áru kiszállítása során 48 órás késés lehetséges.
Előre is elnézést kérünk, ha esetelegesen információkérés okán zavarjuk, de ez az ügyfelek biztonsága érdekében történik, a bankkártyával való visszaélések elkerülése végett.

8. SZAVATOSSÁGSzavatossági igény a vásárlást követő 6 hónapon belül érvényesíthető, ha a meghibásodás a vásárláskor már meglévő gyári hibából keletkezett. A reklamáció kezelését a szavatosság teljes időszakában az eladó kezeli.
A szavatossági igény elfogadása esetén a fogyasztó által elvárható rendeltetésre figyelemmel javítást, cserét, pénzvisszafizetést - lehetőség szerint 3 munkanapon belül - biztosítunk.
Egyebekben a 151/2003. Korm. rendelet, valamint a PTK-féle jótállás, kellékszavatosság, termékszavatosság szabályai az irányadóak.
 


9. ELÁLLÁSI JOG ELÉGEDETLENSÉG ESETÉNA Vevő (fogyasztó) és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

A csomagot saját költségére küldheti vissza számla kíséretében. Kérjük, hogy a terméket futárszolgálattal adja fel, hogy elkerüljük a termék elkallódását, károsodását, vagy megrongálódását. Csere esetén, ha nem azonos árú terméket kér, akkor természetesen a különbözetet Önnek kell kifizetnie, viszont az újra kiszállítás díját mi átvállaljuk.

10. VISSZAKÜLDÉSA termékek visszaküldése kizárólag postai úton, ajánlott küldeményként lehetséges. Figyelem, a visszaküldés költsége a Vevőt terheli, kivéve ha a kiküldött termék nem egyezik meg a megrendelt termékkel. Amennyiben a kézhez vett termék nem egyezik meg a megrendelt, illetve a honlapon feltüntetett termékkel, a visszaküldés költségét visszatérítjük a Vevőnek. Ebben az esetben az Eladó garantálja a rendelésnek megfelelő termék kiküldését, és átvállalja a szállítási költséget.
A termék visszaküldéséhez és az ár visszatérítéséhez vegye fel a kapcsolatot: Eladóval hétfőtől péntekig 20:00 -22:00 –ig, ill hétvégén 9:00-18:00 óráig a +36 30 871 26 29-es telefonszámon. vagy írásban az panka.szutyo/kukac/gmail.com email címen.
Az eladó minden szükséges információt megad a termék visszaküldéséhez.
 


11. ADATVÉDELEMAz Eladónak jogában áll az üzleti kapcsolatával összefüggésben, a Vevő összes adatát, a szerződés teljesítése céljából, az Adatvédelmi Törvény előírásainak megfelelően elektronikusan tárolni és feldolgozni. Az Eladó kizárólag a rendelések teljesítése céljából tárolja a Vevő személyes adatait. A rendelés során az Általános vásárlási feltételek 9. pontja alapján a Vevő hozzájárul az adatai időleges tárolásához. Ezt a megállapodást bármikor felbonthatja és a személyes adatai azonnal törlésre kerülnek.
Az Eladó számára kiemelt fontosságú a rendelkezésére bocsátott személyes adatok védelme. Elkötelezi magát a felhasználók és Vevők személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó érvényes jogszabályoknak megfelelve járul hozzá a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez.
Az Eladó az általa kezelt adatokat harmadik félnek nem adja át.
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által kiadott határozat: NAIH-80672/2014

12. SZEMÉLYES ADATOK HITELESSÉGEBizonyos információk, adatok elengedhetetlenek a rendelés felvételéhez, a vásárlás teljesítéséhez, a számlakiállításhoz, a szavatosság érvényesítéséhez. Nélkülük a rendelés visszavonható és érvénytelennek minősül. A honlap használatával a Vevő teljes körű felelősséget vállal azért, hogy a megadott adatok hitelesek és a valóságnak megfelelnek. Hamis, a valóságnak nem megfelelő adatok megadásával a Vevő a vásárlási feltételeknek és szabályzatnak ellentmond, ezért ez a szabályzat megszegésének minősül. Ebben az esetben a téves címre kiküldött termék kiszállítási költsége is a Vevőt terheli. 
Az Eladó az egyedüli jogosult a Vevőre vonatkozó információknak a kezelésére.

13. KORLÁTOZOTT FELELŐSSÉGAz Eladó mindent megtesz azért, hogy az oldalon megjelenő színek megfeleljenek a valóságnak. Ezen erőfeszítések ellenére az adott esetben látható színek eltérhetnek a valóságtól, mivel azok nagymértékben függnek a Felhasználó által használt monitortól, illetve annak beállításától. Az Eladó az ebből eredő károkért semmilyen felelősséget nem vállal.
Az interneten történő kommunikáció és adatforgalom hibamentes működését és állandó elérhetőségét a technika mai állása szerint ugyancsak nem lehet szavatolni, ezért az Eladó nem garantálja az online-kínálatának állandó, megszakítás nélküli működését, elérhetőségét.
Az Eladó nem felel a vis majorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkezett károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a weboldal használatából vagy üzemzavarából, az adatok bárki által történő megváltoztatásából, az információtovábbítási késedelemből adódó, vírusok okozta, szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő, vonal vagy rendszerhibából adódó károkért.
 


14. TECHNIKAI ELTÉRÉSEKA prospektusokban, szórólapokon, katalógusokban, hirdetésekben szereplő adatok, meghatározások, írásos és elektronikus ábrázolások pusztán információ jellegűek, ezért a színt, súlyt, elhelyezést és a termék más hasonló paraméterét érintő adatok, nem számottevő mértékben, de eltérhetnek az ezekben megadottaktól.

15. MEGJEGYZÉS, FOGYASZTÓI VÉLEMÉNYAz Eladó az összes fogyasztói véleményt figyelemmel követi. Amennyiben egy megjegyzés sérti a jogi vagy etikai előírásokat (reklám, rágalmazás, nem odaillő megjegyzés...) az Eladó visszautasíthatja, vagy megváltoztathatja az adott megjegyzést.

16. JOGI HÉZAGOK ÉS KIEGÉSZÍTÉSEKAmennyiben az Általános Vásárlási Feltételek valamely pontja jogilag hatástalan vagy hiányos lenne, a szerződés további pontjai érvényben maradnak. A hatástalan vagy hiányos részek helyett a Ptk. ide vonatkozó pontjai érvényesek.
Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a Szolgáltató a jelen Szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Gyöngyösi Járásbíróság, valamint az Egri Törvényszék kizárólagos illetékességét.